zondag 22 september 2013

Herfstrecept en haakchallenge

Het is echt herfst nu. Tijd voor herfstige recepten. Gisteren een lekker vegetarisch gerecht gemaakt met pompoen. Getipt gekregen van een klant. Het was erg smullen.


Ingrediënten.

- olie
- pompoen
- spaghetti
- blikje tomaatpuree
- feta
- ui
- peterselie
- 1el suiker
- zout en peper 
- hazelnoten (die waren we vergeten, waardoor we pijnboompitten hebben gebruikt).

Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1x1cm, wisten jullie dat je bij de oranje variant helemaal de schil niet hoeft te verwijderen. Heb ik dus nooit geweten hè. En heb altijd onwijs staan vechten met een pompoen uit zijn jas te krijgen. Maar deze keer voor het eerst niet gedaan en de schil word heerlijk zacht zodat je het gewoon kunt opeten. Wat een fijne ontdekking.

De ui fijn snipperen. Feta in blokjes snijden. Verse peterselie fijn snijden. Walnoten grof hakken (pijnboompitten niet).

De spaghetti koken volgens de gebruiksaanwijzing. Olie verwarmen in een hapjespan, hierin de ui fruiten, daarna de tomaatpuree en de suiker toevoegen en even aanbakken. Daarna de pompoenblokjes toevoegen en een glaasje water. Het geheel zachtjes laten pruttelen totdat de pompoen zacht is. Wanneer het water helemaal verdampt eventueel een beetje extra water toevoegen.

De walnoten/pijnboompitten in een droge koekenpan roosteren. Goed opletten opeens worden ze donker en moet de pan echt van het vuur, ze zijn zo zwart ;)
Mijn pitten zijn op het randje.

Giet de spaghetti af en leg ze in een grote kom, daarover het pompoen mengsel, dan de peterselie, feta en hazelnoten/pijnboom pitten. Direct serveren.

Smakelijk eten.

In de herfst word het ook weer iets donkerder en killer. Daarom kreeg ik zin om een deken te haken. Omdat ik grote projecten vaak lastig vind om af te maken, heb ik mezelf een challenge gegeven, elke dag 1granny te maken. En om de stimulans groter te maken, moet ik dus elke week 7grannys aan jullie kunnen laten zien. Om nog een beetje zonnigheid in huis te behouden koos ik voor zoete, zomerse kleuren.
Dit is het moodboard voor mijn deken.
In de Stille-Willie-woensdag komen de Grannys voorbij. En schroom niet om me erop te wijze, wanneer ik me dreig niet aan deze challange te houden. 

Fijne zondag
Veel liefs, Joyce

5 opmerkingen:

aanshobbyd zei

Jeetje joyce wat een druk rust er nu op je schouders.
Je recept hebik opgeslagen zag er heerlijk uit!
Ik ga zo ook even een herfst recept plaatsen heb het gisteren gemaakt.

Crealice zei

dat ziet er lekker uit en succes met je challenge. 1 granny square per dag, dat moet toch te doen zijn.

Unknown zei

Recept lijkt me heerlijk! Weet je wat ik altijd doe als ik een pompoen wil snijden? Met een scherp mes maak ik een aantal diepe sneden in de pompoen. Deze doe ik vervolgens 5 minuten in de magnetron. Dan wordt hij wat zachter en kun je hem makkelijker snijden. Fijne zondag! Groetjes Lotte

Tutti haakt en zo zei

Oh wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Ik ga m bewaren en eens maken! Dankjewel voor het delen!

Janina - Elke dag zaterdag zei

Gevonden! Bedankt voor je reactie op mijn pompoenvraag, dit ziet er heerlijk uit!