donderdag 9 mei 2013

lekker bakken week 3

Cranberrymuffins

Deze week geen recept van een klant. maar eentje uit mijn eigen kookschriftje.
Lekkere Cranberrymuffins. Ze zijn heerlijk om zo te eten maar voor een high tea zijn ze ook lekker met clotted cream (te koop bij o.a. Jumbo of zelf te maken door 125ml slagroom lichtjes op te kloppen en 125gram mascarpone erdoorheen te scheppen) en een lekkere jam.


Maar dan nu het recept voor 6 muffins!

-100 gram zelfrijzend bakmeel
-100 gram witte basterdsuiker
-1 zakje vanillesuiker
-50 gram zonnebloemolie
-100ml (karne)melk
-1 ei
-2 eetlepels cranberry's

Klop het eitje los, meng alle natte ingrediƫnten met elkaar. (melk, ei en olie)
Meng alle droge ingrediƫnten met elkaar behalve de cranberry's (bakmeel, vanillesuiker en basterdsuiker) Giet daarna beetje bij beetje het natte bij het droge mengsel en roer tot een glad beslag.
Schep als laatst de cranberry's door het beslag.
Vul 6 cupcake-vormpjes met het beslag en bak 25 minuten in een 200graden voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!


-

Geen opmerkingen: