maandag 7 juli 2014

Nog in de zwangerschap gemaakt...Van een aantal dingen die ik nog in de zwangerschap heb gemaakt, heb ik inmiddels foto's kunnen maken.
Ook een aantal dingen nog niet, maar dat bewaar ik voor later.
Aangezien er toch echt minder tijd is voor freubelen met twee kindertjes en een herstellend buikje.


Voor moppie maakte ik een brilhoesje van vilt voor haar mega stoere zonnebril.
Ideetje via pinterest. Ook maakte ik van vilt een klein portemonneetje voor kleingeld.
Idee uit de knippie, alleen was dit een spiegelhoesje, ik maakte de ingang iets kleiner.


Ik wilde al een tijdje placemats maken voor bij het oilily-servies, als proefmodel maakte ik eerst van pastel kleuren bovenstaande doily. Deze werd veel te klein als placemat en toch vond ik hem wel geslaagd. En geïnspireerd door de kleuren maakte ik een bijpassend tissuebox-hoesje en beplakte ik een blik met bijpassend papier voor pennen en potloden. Staat gezellig op de eettafel.


Met de kleuren van het oilily-servies haakte ik dezelfde doily met extra toeren.
Helemaal matching vind ikzelf. Nu alleen nog eens leren hoe dat spannen van je werkjes nu precies gaat, dan ziet het er nog strakker uit.


Met de printjes hierboven als kleur-inspiratie, haakte ik de sleutelbloem-tas uit haken en kleur.
De kleurtjes op mijn foto ogen heel anders maar in werkelijkheid komen ze aardig overeen.
Het is een lekker grote tas geworden, waarin ik een haakwerkje mee kon nemen naar het ziekenhuis.
Anders verveel je je toch maar te pletter in zo'n ziekenhuisbed.

Het haakwerkje wat ik in het ziekenhuis maakte is de kleine variant van deze tas.


Hebben jullie trouwens ook al gelezen dat de maaksters van het boek haken en kleur, Claire en Saskia,
Bezig zijn met deel 2 en deel 3 van haken en kleur. Oei... Ik verheug me er al onwijs op.


Een heeeeeeeele tijd geleden ben ik eens begonnen met een granny square deken met als kleurinspiratie het zoete moodboard hierboven.
Het lag al een hele tijd onaangeroerd in de kast. Nu kreeg moppie een grote meidenbed (meegroeibedje). Waardoor ik een doel kreeg voor dit deken en weer zin had om eraan verder te werken. Het is nog niet helemaal af, ik ben nu bezig met de rand, en dan nog heel veel saaie draadjes wegwerken.Maar het eind is in zicht, en voor de afwisseling haakte ik voor onze kleine muis een vliegtuig. Patroontje komt uit het boekje Superschattige figuurtjes haken.Voor de volgende post ga ik proberen het volledig afgewerkte deken te showen en de naaiwerkjes die ik nog maakte tijdens de zwangerschap. Ook ga ik ideetjes opdoen voor moppies 2e verjaardag 7september. Voor verveling geen tijd.

Veel liefs Joyce

2 opmerkingen:

Unknown zei

Je bent druk geweest!! Allemaal erg geslaagde projecten! Ik ben ook al heel lang van plan doily's te haken voor bij het oilily servies maar kan nergens goede kleuren vinden. Welk garen heb je gebruikt? Veel succes met het herstel en de twee kleintjes thuis!

Unknown zei

Ik heb gehaakt met katoentjes uit de voorraad. Rood en turkooizen waren van hema, oranje en roze scheepjes larra, wit phildar coton 3, en groen had geen wikkel meer, waardoor ik niet meer weet waarvan deze was.