maandag 29 juli 2013

Suikerkoekjes en 'snailmail'

Even kwam er niets van posten op mijn blog.
Na de teleurstelling van mijn vier daagse avontuur, helemaal hersteld.
€608,62 naar KIKA gebracht. Gaaf hè, super bedankt allemaal. 

Bij het opruimen, het is nl weer bijna Luikse (rommel)markt in Elst, kwam ik nog een leuk boekje tegen.
Cupcakes en koekjes. Ik bakte hieruit de suikerkoekjes.
Het recept luid als volgt.

-250 Gr.  bloem
-1 tl bakpoeder
-100 Gr. Suiker
-1 zakje vanillesuiker
-100 Gr. Boter

Zeef de bloem en bakpoeder, voeg de suiker en vanillesuiker toe. Kneed samen met de boter tot een glad deeg. Laat een half uurtje in de koelkast rusten. Maak een dikke 'worst' van het deeg en snijd het in 1cm dikke plakken. Leg dit op een ingevette badplaats en druk er wat suiker op.
Bak de koekjes in 10min in een 175 graden hete oven.

Afgelopen vrijdag kwam ik via via op het blog van tante Jannie terecht. Echt een leuk blog, de moeite om te volgen. Ze is ook gek op snailmail. In blogland een wel bekende term, maar voor de nieuwelingen. Snailmail is eigenlijk brievenbuspost. Niet zo snel als sms'en, mailen, whatsappen etc. Maar heeft wel zijn charme. Nu heeft tante Jannie voor alle creatievelingen, en snailmail liefhebbers een postkamer opgericht. Hier kun je je inschrijven en krijg je een willekeurig adres toegestuurd waar je een leuke snailmail naartoe kunt sturen. Vaak een medeblogster, dus je kunt op haar blog lezen wat deze persoon interesseert en bezig houd.

Natuurlijk heb ik me hier ook bij ingeschreven, want het lijkt me heerlijk om andere blij te maken met leuke zelfgemaakte dingetjes en natuurlijk ook super spannend wat andere naar mij zullen opsturen.
Mijn eerste snailmail gaat naar een Belgische dame. Ze heeft 3kindjes, een hond en haar lievelingskleuren zijn paars en turkoois. Haar middelste is een meisje, voor wie ik een leuk haarknipje heb toegevoegd. Op het blog stond een to-do-list. Hierin stond het naaien van een schort voor de oudste zoon van 6jaar. Dat kan ze nu afvinken, ik maakte er eentje voor hem. Ik had nog een leuke mini-garden aan een sleutel ring, die maakte ik aan het schort vast. Haar jongste zoontje is dit jaar geboren in april, zo schattig klein mannetje. Op haar pinterest vond ik een soort sjaaltje tegen zevermondjes. Dat heb ik voor het kleine mannetje gemaakt.
Voor de mama zelf haakte ik pannenlappen en heb ik leuk papier en een zakje knutselfrutsels toegevoegd, zoveel mogelijk paars en turkoois.
Nog een hondenkoekje voor border collie Charly, en niet te vergeten een brief geschreven.
Alles in een zelfgemaakte grote envelop. En nu maar hopen dat het in de smaak valt.
Ik heb in ieder geval genoten van het maken en samenstellen van mijn snailmail.
 
Veel liefs Joyce 

2 opmerkingen:

Poesie Oh Hi! zei

WAUW Joyce! Wat heb je er een ontzettend gaaf pakket van gemaakt! Super!!

Frullemieke zei

Hey Joyce,

je enveloppe is vandaag aangekomen, wat een feest om uit te pakken!!!
Ben er echt super blij mee en de kindjes ook, bedankt :-)
Je krijgt zeker een snail mail terug! Wanneer gaat nog een verrassing worden want we vertrekken nog op vakantie binnen 2 weken dus nog even tijd zoeken :-)

Groetjes Frullemieke