woensdag 21 mei 2014

Folklore met taart...

Voor mijn verjaardag kreeg ik naast het super leuke boek ' allemaal rokjes' ook het boekje van medeblogster handwerkjuffie, ' folklore met flair'.


Hierin staat een heel leuk tasje van vilt, wat ik graag wilde maken.
Ik heb het patroon iets aangepast door het iets te verlengen. Nu heb ik een diepere tas dan het origineel. Ik heb er best lang over gedaan, omdat alles met de hand word geborduurd.
En dat zijn mijn vingertjes niet gewend, zeker door de dikke vilt van de basis deden mijn vingers behoorlijk zeer.


Om de basis delen aan elkaar te zetten gebruikt handwerkjuffie geen festonsteek maar een flanelsteek.
Een steek waar ik flink mee heb zitten stoeien, ik kwam er niet uit. Ook geen YouTube-filmpjes ofzo van kunnen vinden. Dus toch maar met de bekende festonsteek in elkaar gezet.
Tot ik op de hip-en-handgemaaktmarkt in arnhem handwerkjuffie tegen kwam met haar heerlijke kleurige kraam. En ondanks dat ze veel belangstellende voor haar kraampje had staan heeft ze me voorgedaan hoe ik die flanelsteek moest maken. Nogmaals dankjewel daarvoor.
Omdat ik al een heel eind met de 'verkeerde' steek had gedaan heb ik de juiste steek enkel aan de bovenrand gebruikt. Maar het is me goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Straks ga ik de tas inpakken, het word mijn 'vluchttas' voor wanneer ik niet thuis zou kunnen bevallen.


Toen ik bij handwerkjuffies kraam stond kon natuurlijk ook ik de verleiding niet weerstaan om iets te kopen. Ik zag de houte hangers welke je kunt borduren. Dat leek me een leuke tashanger-to-be.
Ook kocht ik pompommakers, had ik die maar eerder ontdekt.


Verder wilde ik jullie nog even lekker maken met een heerlijke kaneeltaart.
Ik wilde eens wat oefenen met botercreme opspuiten, vandaar.

Veel liefs Joyce 

Geen opmerkingen: